Американці дозволили ВМСУ модернізувати «Айленди»

Американці дозволили ВМСУ модернізувати Айленди

Військово-Морські Сили України отримали від США всі необхідні дозволи на модернізацію катерів типу Island та вже розробили оперативно-тактичні вимоги, які затверджені заступником начальника Генерального штабу ЗС України.

Також вже розроблено проєкт технічного завдання, яке перебуває на затверджені у заступника міністра оборони. Очікується, що найближчими днями воно буде підписане. Після чого розпочнеться розробка технічного проєкту модернізації. Про це повідомив начальник управління кораблебудування Командування ВМСУ капіта 1 рангу Василь Радчук.

Модернізація відбуватиметься силами вітчизняних підприємств. Катери отримають артилерійські системи, що є у розпорядженні ВМСУ, системи виявлення та цілевказання, а також додаткове озброєння та системи пасивного захисту.

Нагадаємо, що вчора одеське видання «Думская» з посиланням на джерело в Командуванні ВМСУ повідомило, що згідно прийнятого рішення, катери оснастять радянськими 30-мм шестиствольними артустановками АК-306 і модернізованими 400-мм торпедами СЕТ-72.

Докладно про системи, що можуть встановити на «Айленди» читайте тут

Читати також:Наступні «Айленди» будуть з американським озброєнням