Армія США отримує роботизовані машини RCV-L

Автор: Андрій Шинко
Армія США отримала роботизовані машини RCV-L

Американська армія отримала від QinetiQ та Pratt Miller Defense першу з чотирьох гібридних електричних безпілотних наземних бойових машин (UGCV) типу RCV-L.

Про це повідомляє Українській мілітарний портал з посиланням на компанію QinetiQ.

Перша безпілотна машина була передана американській армії 5 листопада.

Robotic Combat Vehicle-Light (RCV-L) інтегрує технології обох компаній, зокрема розроблений на базі роботизованої платформи EMAV компанії Pratt Miller. RCV-L оснащений системами озброєння та управління з відкритою архітектурою QinetiQ – дистанційною керованої туреллю CROWS-J, на яку встановлені кулемет і пускова установка протитанкових ракет Javelin.

Машина масою три тонни здатна пересуватися зі швидкістю 72 кілометрів на годину і нести вантажі масою до 3,3 тонни. RCV-L здатний діяти в повністю автоматичному режимі, за винятком застосування озброєння. Апарат також отримав мультикоптер HoverFly, керований по кабель-тросу. За допомогою цього дрона оператор може отримати кращий огляд.

RCV-L може перевозитись в вантажних відсіках конвертопланів V-22 Osprey або багатоцільових вертольотів CH-47 Chinook.

Контракт на створення прототипу RCV-L був виданий QinetiQ North America (нині є дочірньою компанією QinetiQ Inc.) з головним субпідрядником Pratt Miller у березні 2020 року, через Національний консорціум удосконаленої мобільності. Угода включає поставку та підтримку чотирьох платформ RCV-L з опцією щодо закупівлі до 16 додаткових систем RCV-L.

Більше про концепцію застосування роботів американської армією, що розробляє широкий спектр безпілотних систем, ви можете прочитати в матеріалі Ukrainian Military Pages: «Армія США: менші бригади, сильніші дивізії і багато роботів».

Армія США хоче менші бригади, сильніші дивізії і багато роботів Армія США розробляє широкий спектр безпілотних систем, починаючи від мінібезпілотників, що працюють на долоні (Soldier Borne Sensor), до самохідних вантажівок (Leader-Follower) і танків (RCV-Heavy)