За пів року депутати не знайшли часу розглянути законопроєкт про грошове забезпечення військових

Автор: Іван Чигринський
За пів року депутати не знайшли часу розглянути законопроєкт про грошове забезпечення військових

Законопроєкт №3874, щодо підвищення рівня матеріального та соціального забезпечення військовослужбовців, зареєстрований 16 липня, досі не розглянутий Верховною Радою.

Нагадаємо, що проєкт закону поданий народним депутатом від фракції «Слуга Народу» Максимом Заремським передбачає докорінну зміну структури грошового забезпечення військовослужбовців, шляхом приведення її у відповідність до стандартів Організації Північноатлантичного договору (НАТО). Про що детально ми писали раніше.

Мета законопроєкту – підвищення рівня матеріального та соціального забезпечення військовослужбовців, підвищення престижу військовослужбовців у суспільстві та підвищення загального рівня військової служби

Крім того проєкт передбачає надання звільненим військовим, які відслужили за контрактом понад 12 років, права гарантованого призначення на посади в апараті органів державної влади та місцевого самоврядування, а також на посади в господарчо-адміністративному апараті ЗС України, відповідно до наявного у них досвіду та кваліфікації.

Проте станом на 11 листопада 2020 року, тобто без місяця як пів року, закон навіть не розглянутий профільним комітетом, не кажучі вже про включення до порядку денного сесії для голосування, про що свідчить картка законопроєкту на вебпорталі Верховної Ради України.

За пів року депутати не знайшли часу розглянути законопроєкт про грошове забезпечення військових

Відповідно не прийнято рішення стосовно рекомендації щодо йгого прийнятя чи відхилення.

Нагадаємо, що бюджет Міністерства оборони України у законопропроєкті про державний бюджету на 2021 рік, що вже прийнятий Верховною Радою у першому читанні, зменшений на 127 млн грн у порівнянні з минулорічним.

Читати також:Грошове забезпечення військових мають збільшити