Вже минуло рівно два місяці як Міноборони «завершує» узгоджувати контракт на Ан-178

Вже рівно два місяці як Міноборони завершує узгоджувати контракт на Ан-178

«Вже сьогодні я можу пообіцяти: контракт на три літаки Ан-178 буде підписаний до кінця цього року», – заявив сьогодні, 21 грудня, генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Таку заяву очільник Укроборонпрому зробив під час візиту на ДП «Антонов».

Завод «Антонов» – це флагман авіабудування. Підприємство, про яке мріють сотні країн світу і котре є надбанням величезного колективу, який тут працює. У нас багато викликів, пов’язаних з питаннями нацбезпеки та оборони, держоборонзамовлення, планування випуску військово-транспортних літаків на майбутні роки. Втім, вже сьогодні я можу пообіцяти: контракт на три літаки Ан-178 буде підписаний до кінця цього року. Протягом екскурсії виробничими приміщеннями заводу ми встигли провести переговори з Укрексімбанком та отримати запевнення, що це станеться у 2020-му році. Ми зробимо для цього все можливе, а якщо потрібно, і неможливе. Позаяк це питання на особливому контролі Президента України Володимира Зеленського

Нагадаємо, що про те, що Міністерство оборони вже узгоджує останні штрихи контракту з ДП «Антонов» щодо закупівлі літаків Ан-178, віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський повідомив, ще у вересні 2020 року.