НВК «Іскра» передав ЗСУ радіолокаційну станцію 35Д6М

НВК Іскра передав ЗСУ радіолокаційну станцію 35Д6М

Казенне підприємство «НВК «Іскра», що входить до складу ДК «Укроборонпром», передало ЗСУ нову радіолокаційну станцію 35Д6М, виготовлену в рамках держзамовлення 2020 року.

Сімейство радарів 35Д6 вже значний період часу використовується в Збройних Силах України та має позитивний досвід експлуатації. РЛС 35Д6М – це сучасна радіолокаційна станція зі збільшеною дальністю дії, покращеними параметрами траєкторної обробки, розширеними функціональними можливостями за рахунок сучасних програмних рішень. Також ця РЛС може похизуватись здатністю працювати майже за будь-яких кліматичних умов та у горах.

НВК Іскра передав ЗСУ радіолокаційну станцію 35Д6М

Радар може додатково комплектуватись виносними робочими місцями – це дозволяє управляти станцією у повному обсязі на відстані до 300 метрів. РЛС може також опційно комплектуватись обладнанням для взаємодії безпосередньо із зенітно-ракетними комплексами.

Нагадаємо, що в травні 2020 року, також у рамках державного оборонного замовлення 2020 року, «Іскра» капітально відремонтувала та модернізувала радіолокаційну станцію 19Ж6, у результаті чого вона отримала індекс 35Д6М, та, фактично, стала новою сучасною РЛС.

Крім того, підприємством нещодавно підписано черговий контракт на постачання радіолокаційної техніки до Сполучених Штатів Америки.