45-й завод передав ЗСУ понад 100 вантажівок і спецтехніки

45-й завод передав ЗСУ понад 100 вантажівок і спецтехніки

Державне підприємство «45-й експериментальний механічний завод», яке входить до складу Укроборонпрому, виробило продукції та надало послуг на понад 220 млн грн.

Йдеться про виконання держоборонзамовлення, ремонт і модернізацію техніки для Міністерства оборони, замовлення для Національної гвардії та цивільного сектору.

Найбільший обсяг робіт виконано у сфері капремонту і модернізації техніки та обладнання для Міністерства оборони України. Так, відремонтовано понад 60 вантажівок, модернізовано понад 20 автоцистерн, близько 30 танкоремонтних майстерень тощо. Крім цього, у рамках держоборонзамовлення підприємство виготовляло автоцистерни для Збройних Сил України.

45-й експериментальний механічний завод 45-й експериментальний механічний завод

Для НГУ завод поставив декілька автопаливозаправників і розробив найбільшу в Україні автоцистерну на суцільному шасі, яка здатна транспортувати та зберігати 27 тонн пального.

45-й завод передав ЗСУ понад 100 вантажівок і спецтехніки

Також нагадаємо, що у 2019 році 45-й експериментальний механічний завод освоїв виробництво спеціальних аеродромних заправників палива – техніки, яка досі не вироблялась в Україні. Досвід їздили переймати аж у Німеччину.

Загалом за останні чотири роки на вінницькому заводі розробили чотири типи автомобільних паливозаправників для Збройних Сил України та чотири типи для Національної гвардії, два типи модернізовано для служби пального Міністерства оборони.

Серед продукції заводу автопаливозаправник АПЗ-8-53162 ємністю 8 м3 на шасі МАЗ-531627, який допущено до експлуатації в ЗС України у листопаді 2019 року, паливозаправник АПЗ-6,5-5233 ємністю 6,5 м3 на автомобільному шасі КрАЗ-5233НЕ та автоцистерна АЦ-12 ємністю 12 м3 на шасі КрАЗ-63221, яку прийнято на озброєння ЗСУ у травні 2017 року.

Працівники заводу також ремонтують для фронту військову техніку, виготовляють автомобілі ЗІЛ–131, які переобладнанні новими дизельними двигунами, розробили «автомайстерні на колесах» для ремонту танків і БТР, пересувні ремонтні станції для зарядки акумуляторів.

Читати також:ЖБТЗ передав ЗСУ понад 100 бойових машин піхоти БМП-1 і БМП-2


Використані джерела: Укроборонпром