МО РФ замовило десять паливозаправників Ил-78М-90А

опис фото

Міністерство оборони РФ підписало контракт на виробництво і поставку десяти літаків-паливозаправників Ил-78М-90А. Літаки виготовлятиме Ульяновський завод «Авиастар-СП», що входить у дивізіон транспортної авіації Об'єднаної авіабудівної корпорації.

«Новий паливозаправник створений на базі військово-транспортного літака Ил-76МД-90А. Вдосконалений літак оснащений чотирма двигунами нового покоління ПС-90А-76 виробництва «ОДК-Пермские моторы». На паливозаправнику повністю оновлений пілотажно-навігаційний комплекс, а також реалізована «скляна кабіна», яка дозволяє знизити навантаження на екіпаж і підвищити безпеку польотів», – повідомляють у корпорації «Ростех».

Ил-78М-90А дозволить здійснювати одночасну заправку двох літаків фронтової авіації, а з хвостового агрегату можлива заправка літаків дальньої та спеціальної авіації. При використанні Ил-78М-90А на землі можлива одночасна заправка чотирьох літаків. За необхідності паливозаправник конвертується і може бути використаний в якості вантажного літака.