ЗСУ випробовують роботизовану платформу Camel

ЗСУ випробовують роботизовану платформу

Випробувальна бригада Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки провела практичні дослідні випробування дистанційно-керованої платформи Camel.

«За міжнародним досвідом сучасних воєнних конфліктів, одним з перспективних напрямків ведення бойових дій є залучення різноманітних наземних дистанційно керованих (роботизованих) комплексів. В цьому напрямку, силами ДНДІ ВС ОВТ проводяться роботи з дослідження даного типу техніки яка виробляється вітчизняними компаніями», – повідомляє пресслужба інституту.

ЗСУ випробовують роботизовану платформу ЗСУ випробовують роботизовану платформу ЗСУ випробовують роботизовану платформу ЗСУ випробовують роботизовану платформу

Зауважимо, що наземні роботизовані системи української приватної компанії Roboneers – Ironclad та Camel UGV, починалися декілька років тому як волонтерський проєкт «Черепашка».

Вперше Ukrainian Military Pages написали про «Черепашку» – волонтерський проєкт Олександра Грачова та Даулета Бейсембаєва, ще у червні 2017 року. Саме тоді на Яворівському полігоні пройшли випробування багатофункціональної радіокерованої платформи, що була озброєна автоматичним 30-мм гранатометом (відео за посиланням).

Згодом, платформа, здатна виконувати як логістичні, так і бойові завдання, демонструвалася на науковій конференції у травні 2018 року, де зокрема «Черепашка» відкрила свій панцир. За розвитком проєкту можна було слідкувати й на щорічних збройових виставках «Зброя та безпека» (Arms and Security), фото із цих заходів можна побачити нижче.

Еволюція безпілотної Черепашки Еволюція безпілотної Черепашки Еволюція безпілотної Черепашки Еволюція безпілотної Черепашки

Нагадаємо, що кілька місяців тому Roboneers провела випробування роботизованої платформи Camel у версії для жаркого клімату в інтересах іноземного замовника. Під час випробувань машину випробовували в умовах піщаної місцевості та тестували в тепловій камері.

За кордоном зацікавилися українською роботизованою платформою від компанії Roboneers

Читати також:Армія США: менші бригади, сильніші дивізії і багато роботів