Мотор Січ розпочала випробування вітчизняних лопатей для гелікоптерів Мі-24 та Мі-8, які не вироблялись в Україні

 Мі-24

Сьогодні на льотно-випробувальному комплексі «Мотор Січ» розпочалися льотні випробування вітчизняних композитних лопатей для гелікоптерів Ми-8 та металевих – для Ми-24.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський:

Для організації виробництва запорізькі авіабудівники придбали унікальне високотехнологічне обладнання, аналогів якому немає на території України, а також був підготовлений персонал для роботи з ним.

Насправді, це визначна подія для України, адже вона увійшла в п’ятірку держав світу, які виготовляють лопаті для важких вертольотів! А це значить ми маємо нові можливості для української армійської авіації та перспективи для розвитку експортних ринків.

Мотор Січ розпочала випробування вітчизняних лопатей для гелікоптерів Мі-24 та Мі-8, які не вироблялись в Україні Мотор Січ розпочала випробування вітчизняних лопатей для гелікоптерів Мі-24 та Мі-8, які не вироблялись в Україні Мотор Січ розпочала випробування вітчизняних лопатей для гелікоптерів Мі-24 та Мі-8, які не вироблялись в Україні

Нагадаємо, що опанувати виробництво лопатей на ПАТ «Мотор Січ» обіцяли ще до кінця 2017 року, проте з року в рік доводилось продовжувати термін служби старим лопатям, а також збирати їх по різних підприємствах.

У 2018 році, свої можливості щодо постачання композитних лопатей для гелікопnерів Міноборони України презентувала південноафриканська група компаній Paramount Group.

Читати також:Україна придбає ударні гелікоптери AH-64 Apache