Я казав про це на всіх рівнях – купіть нам Patriot – Хомчак

Я казав про це на всіх рівнях, купіть нам Patriot – Хомчак

Чому ми маємо себе обманювати та казати, що нам потрібен зенітний ракетний комплекс, якщо нам потрібен протиракетний? Я казав про це на всіх рівнях, купіть нам протиракетний Patriot...

Про те, яке озброєння зараз необхідне нашій армії, в інтерв'ю Апострофу, розповів Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак.

— У нас тематику зенітних ракетних комплексів серйозно відпрацьовують тільки дві структури: КБ «Південне» і КБ «Луч». Але далі аванпроекту вони не пішли. А Збройним Силам вже сьогодні потрібно захищати небо України, тобто закрити критичні потреби. Отже потрібні не зенітні ракетні комплекси, а протиракетні. Ви прекрасно знаєте, яке сьогодні озброєння має Росія, вони можуть накрити всю територію України своїми ракетами, не заходячи літаками в наш повітряний простір.

Так чому ми маємо себе обманювати та казати, що нам потрібен зенітний ракетний комплекс, якщо нам потрібен протиракетний. Він заодно і літаки зіб’є. Я не називаю ніяких фірм, але, наприклад, Patriot – він же не тільки зенітний ракетний, але й протиракетний комплекс. Чому нам сьогодні не поставити такий? Я казав про це на всіх рівнях, купіть нам Patriot, але протиракетний, а не зенітний для того, щоб ми могли знищувати ракети.

Нагадаємо, що за напівофіційною інформацією Україна в 2018 році подала Вашингтону запит щодо закупівель систем протиповітряної оборони. 20 червня 2018 року, тодішній міністр оборони Степан Полторак заявив на засіданні Уряду, що п'ять дивізіонів ЗРК Patriot вистачить, щоб повністю перекрити кордон з Росією.

Читати також:Нам не потрібен москітний флот катерів-камікадзе – Хомчак