Чим більше у нас буде роботів, тим більше людей ми збережемо, – Хомчак

За кордоном зацікавилися українською роботизованою платформою від компанії Roboneers

Я за роботизовані комплекси. Ми готові змінювати штати підрозділів, готові починати підбирати персонал, навчати людей, щоб вводити ці системи...

Про те, яке озброєння зараз необхідне нашій армії, в інтерв'ю Апострофу, розповів Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак.

Нещодавно відбулися випробування наземного розвідувального, безпілотного комплексу Camel. Тому, хотілося б вас запитати про наземні роботизовані комплекси. Ваше ставлення до цього напрямку?

— Класне ставлення. Нехай нам покажуть, які роботизовані комплекси ми сьогодні можемо взяти. Ми готові змінювати штати підрозділів, готові починати підбирати персонал, навчати людей, щоб вводити ці системи.

Я за роботизовані комплекси. Чим більше у нас їх буде, тим більше людей ми збережемо. Але ми повинні врахувати ще одне – війна піднімається вгору і це показав нам Нагірний Карабах. Та війна показала що броня, яку роблять для танків, вразлива згори. Тому нам сьогодні потрібно думати, як захищати техніку згори. Над цим мають працювати і наші виробники. Крім того, в армії ми повинні відходити від причіпної артилерії. Її треба передати в територіальну оборону. А Збройним Силам потрібні мобільні автоматизовані артилерійські комплекси, які мають швидкість, можливість автоматизованої моментальної прив'язки до місцевості, опрацювання даних та підготовки для стрільби. Цього ми ніколи не доб'ємося на причіпній артилерії.

розвідувально-ударні наземні роботизовані комплекси

Читати також:Концептуальні засади створення вітчизняних бойових роботизованих систем важкого класу для потреб ЗСУ