Закуплені кілька років тому за кордоном антиснайперські комплекси виявились непридатні для війни

 антиснайперські комплекси

Антиснайперські комплекси, які кілька років тому були закуплені для української армії за кордоном, виявилися не ефективними на війні, бо призначені для інших функцій.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак в інтерв'ю Обозревателю.

У наших українських виробників ми хотіли закупити антиснайперські комплекси, запланували гроші на 2020 рік, але вони їх не зробили. А нам вони потрібні. Були варіанти, коли кілька років тому їх закуповували за кордоном за скажені гроші. Закупили – вони прийшли в Україну. Починаємо розбиратися, чому ж цих антиснайперських комплексів немає на війні.

А там вони неефективні, тому що призначені зовсім для інших завдань. Ми зараз ними ділимося, обмінюємося (у межах чинного законодавства) з іншими військовими формуваннями. Але гроші витрачені для нас неефективно – комплекси лежать у ящику, а на війні не працюють.

Нагадаємо, що 20 квітня 2018 року тодішній Президент України Петро Порошенко повідомив, що Україна отримала перші далекобійні антиснайперські комплекси.

Доповнення 12.12.2021

У листопаді 2021 року директор Департаменту Міністерства оборони України визнав провину за закупівлю непридатних для використання у Збройних Силах України антиснайперських систем LAS-1000 та був засуджений до 5 років позбавлення волі (умовно). Більше про це »»