США скорочують чисельність Корпусу морської піхоти

США скорочують чисельність морської піхоти

Схвалений Сенатом два дні тому бюджет Міністерства оборони США передбачає зменшення чисельності Корпусу морської піхоти США на 5000 морських піхотинців.

Про це повідомляє Marine Corps Times.

На даний час Корпус морської піхоти налічує приблизно 186 200 морських піхотинців. А закон про оборонний бюджет 2021 рік зменшує нормативну чисельність корпусу до 181 200.

Якщо законопроєкт, який ще має підписати президент, перетвориться на закон, це призведе до зменшення чисельності морської піхоти до найменших показників з 2006 року, коли її чисельність складала 178 477 осіб, згідно з даними Відділу історії морської піхоти.

Хоча широкомасштабних програм дострокового звільнення не планується, Корпус дозволить танкістам, чия військова спеціальність більше не потрібна внаслідок зміни структури КМП (всі танкові підрозділи морської піхоти розформовуються), звільнитись з контракту на рік раніше.

Загалом Корпус розраховує зменшити чисельність приблизно на 12 000 морпіхів протягом наступного десятиліття в рамках проєкту Force Design 2030. Його майбутня чисельність у 174 000 військовослужбовців збігатиметься з показниками 2002 року.

Скорочення військ відбувається у рамках прагнення створити більш мобільну силу, що передбачає невеликі добре озброєнні підрозділи краще підготовлених морських піхотинців, що здатні виконувати різноманітні завдання.

Генерал-комендант КМП Девід Бергер, сподівається, що гроші, заощаджені внаслідок скорочення особового складу, танків, зменшенні авіаційних ескадрилій та ін., будуть витрачені на переозброєння, щоб втілити його бачення Корпусу. В основі плану Бергера створення військово-морських експедиційних підрозділів, чиєю місією буде протистояння ВМФ НВАК

Нагадаємо, шо Корпус морської піхоти США очікує 10-річна радикальна реформа – втрата всіх танків, більшої частини ствольної артилерії та частини авіації на користь мобільних протикорабельних комплексів, РСЗВ та морських безпілотних систем.

Більш детально про реформу КМП США ми писали тут »»