СБУ затримала військового прокурора на хабарі від шахрая

СБУ затримала військового прокурора на хабарі

СБУ затримала одного з керівників військової прокуратури Запорізького гарнізону на отриманні $5000 від військового за непритягнення його до кримінальної відповідальності за шахрайство.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Досудове слідство встановило, що посадовець одержав від військового неправомірну вигоду у розмірі 5000 дол. США. Гроші прокурор вимагав за непритягнення фігуранта до кримінальної відповідальності за вчинення військовим злочину передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) та закриття провадження.

Чиновника затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу за ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

СБУ затримала військового прокурора на хабарі

Операція проводилась співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБ України спільно зі слідчими ДБР під процесуальним керівництвом Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора.