Президент підписав указ про призов на строкову службу

призов

Володимир Зеленський підписав Указ №71/2021 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році».

Згідно з документом, призов громадян України на строкову військову службу буде проведено протягом квітня – червня та протягом жовтня – грудня 2021 року.

Призвуть громадян чоловічої статі, які відповідають вимогам статті 15 Закону «Про військовий обов'язок і військову службу»: придатні за станом здоров'я, яким виповнилося 18 років, та які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку.

Кабінету Міністрів України доручено визначити чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу, та обсяги видатків для проведення чергових призовів у 2021 році.

Призовні комісії розпочнуть роботу 1 квітня та 1 жовтня 2021 року відповідно. Підготовчі заходи до проведення призову будуть розпочаті з 1 березня та 1 вересня 2021 року.

Нагадаємо, що відповідно до статті 15 закону про військовий обов'язок і військову службу призовники, яким за будь-яких обставин повістка не надійшла, зобов'язані самостійно з'являться до військкомату в десятиденний строк після оголошення чергового призову.

Як повідомлялось, 20 січня 2021 року Уряд змінив порядок призову на строкову службу.