Російську артилерію об'єднують в єдину інформаційну мережу

Російську артилерію об'єднeють в єдину інформаційну мережу

Російські самохідні артилерійські установки об'єднують в рамках єдиної системи управління тактичної ланки (рос. ЕСУ ТЗ), відповідна апаратура встановлюється на всі нові машини.

Про це повідомляє пресслужба російського Уралвагонзавода, що також повідомила про плани інтеграції в єдину інформаційну систему модернізованих танків Т-72Б3М і Т-80БВМ.

Повідомляється, що для САУ вже розроблений уніфікований цифровий комплект бортового устаткування, який дозволяє перевести весь парк самохідної артилерії на єдину апаратну базу.

ЕСУ ТЗ включає одинадцять підсистем і дозволяє обмінюватися інформацією між різними бойовими засобами в режимі реального часу. Система формує єдиний простір бою та інформаційну мережу, даними якої може скористатися екіпаж будь-якої бойової одиниці.

Відомо, шо російська армія отримує модернізовані САУ 2С19М2 «Мста-СМ2» із встановленою новою автоматизованою системою управління вогнем (СУВ) та комплекси автоматизованого управління вогнем артилерійських підрозділів 1В181 і 1В198, що забезпечують управління вогнем, від моменту виявлення цілі до наведення САУ і РСЗВ, в автоматичному режимі.