Прикордонники запобігли незаконному ввезенню в Україну танкових приладів спостереження

ЗСУ використовуватимуть модернізований Т-64 ще 25 років – заступник міністра оборони

Громадянин Республіки Білорусь намагався приховано ввезти до України 12 приладів спостереження командира танка, але йому завадили пильні українські прикордонники.

Товари військового призначення, які незаконно везли в Україну, виявили сьогодні вночі у пункті пропуску «Нові Яриловичі» на Чернігівщині, повідомляє пресслужба ДПСУ.

Дванадцять танкових приладів спостереження (ТНПО‑168В) знайшли під час перевірки мікроавтобуса «Фольксваген», яким керував 41-річний житель Мінська. На підставі оцінки ризиків прикордонники ініціювали поглиблену перевірку транспортного засобу.

Наразі з’ясовуються обставини правопорушення. Вирішується питання щодо початку досудового розслідування за ст. 333 Кримінального кодексу України «Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю». Направлено повідомлення для внесення в ЄРДР.

Прикордонники запобігли незаконному ввезенню в Україну танкових приладів спостереження

Нагадаємо, що раніше СБУ неодноразово ловила зловмисників, які намагалися ввезти в Україну запасні частини до бойових гелікоптерів Мі-24.