Для ЗСУ закуплено якісні боєприпаси, – Укрспецекспорт

Для ЗСУ закуплено якісні боєприпаси, – Укрспецекспорт

Поставлені наприкінці 2020 року 100-мм постріли для протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра» відповідають всім вимогам та пройшли контроль якості, – повідомляє ДК «Укрспецекспорт».

У компанії підтримують позицію Міноборони України, щодо начебто закупівлі небезпечних списаних снарядів за завищеними цінами, та заявляють про недопустимість інсинуацій та політиканства навколо оборонних закупівель, а розповсюдження подібних матеріалів вважають підігруванням агресору з метою дискредитації української армії та спецекспортерів.

Контракт на постачання 100-мм пострілів УОФ12, між Міністерством оборони України та ДК «Укрспецекспорт», було укладено у жовтні 2020 року. Постачальника обрали за переговорною процедурою, ним стала чеська компанія Czech Defense Systems a.s., яка запропонувала на 35% меншу ціну за інші пропозиції.

Повідомляється, що відповідно до умов контракту, артилерійські постріли були повністю переоснащенні, а саме: замінено усі порохи та пороховмісні елементи, укомплектовано новими підривачами виробництва 2019-2020 рр. Боєприпасам визначено десятирічний гарантійний строк експлуатації та термін складського зберігання.

Контракт виконаний достроково. Боєприпаси поставлені в належному технічному стані та у тарі, придатній до використання у складі сил і засобів Операції об’єднаних сил. Компанія провела обов’язкову перед-відвантажувальну інспекцію, та надала Міноборони всі необхідні матеріали і документи щодо стану та відповідної якості всіх компонентів та продукції.

Якість виробів перевірена та підтверджена сертифікатом якості, виданим за результатами фізико-хімічних випробувань сертифікованою лабораторією.

Для ЗСУ закуплено якісні боєприпаси, – Укрспецекспорт Для ЗСУ закуплено якісні боєприпаси, – Укрспецекспорт