Міноборони РФ заперечує вибух торпед на військовому кораблі, про який повідомили ЗМІ

На Росії вибухнув військовий корабель

Семеро моряків постраждали в результаті вибуху на великому протичовновому кораблі, що стався під час вивантаження торпед. Внаслідок падіння крана корабель отримав пробоїни.

За інформацією російського федерального телеканалу РЕН ТВ, оприлюдненою 17 березня, подія відбулась в закритому приморському місті Фокино ще 10 березня, але відомо про це стало тільки зараз. Близько полудня плавучий кран розвантажував мінно-торпедну зброю з великого протичовнового корабля, коли стався вибух.

Повідомляється, що після потужного хлопка почалася пожежа і обвалення стріли крана на борт корабля. Семеро військовослужбовців отримали ушкодження різного ступеня тяжкості. Частина з них отруїлися (можливо, продуктами горіння), постраждалих госпіталізовано. Через пробоїни, отримані від обвалення стріли крана, в трюм стала надходити вода, існувала загроза перекидання і подальшого затоплення корабля.

За інформацією РЕН ТВ до розслідування підключилося крайове управління ФСБ. Імовірними причинами вибуху телеканал назвав порушення технологічного процесу вивантаження боєприпасів або порушенням заходів безпеки, його епіцентр знаходився на плавучому крані.

Після поширення повідомлення російськими ЗМІ, зокрема «Известия» і Lenta.ru, Міністерство оборони Російської Федерації заперечило факт вибуху.

Там заявили, що ніяких пригод, пов'язаних з обслуговуванням озброєння кораблів і суден Тихоокеанського флоту, не було, а інформація, опублікована в окремих засобах масової інформації про нібито вибух 10 березня торпед під час вивантаження з великого протичовнового корабля в Примор'ї, не відповідає дійсності.

Раніше повідомлялось, що російський флот є світовим рекордсменом з аварій та загибелі моряків – з 294 загиблих у XXI ст. моряків – 156 російські. Таких висновків дійшов польський журнал Polityka, який проаналізував аварії на флоті у XXI столітті.

На фото пожежа на ВПК «Керчь», що сталася в 2014 році у Севастополі.