У затриманого на хабарі начальника відділу розробки військової символіки сплив термін арешту

Автор: Андрій Шинко
За хабарі змінював техумови на військову символіку – затримано  полковника, начальника відділу ГУ РСМЗ

Також у полковника, який звинувачується у тому, що за хабарі змінював тендерні вимоги на військову символіку, сплив встановлений судом термін відсторонення від посади.

Нагадаємо, що полковник обіймав посаду начальника відділу розробки та впровадження військової символіки Управління розвитку речового майна Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення (ГУ РСМЗ) Збройних Сил України.

За даними слідства, 15 жовтня 2020 року посадовець Міноборони зажадав від власника ТОВ «Бомакс Плюс» сплатити йому 10% «відкату» від майбутнього 4-х мільйонного договору. За 400 тисяч гривень полковник обіцяв змінити в техумовах сплав металів для виготовлення військової символіки, що дасть можливість компанії взяти участь у тендері. 12 листопада полковника затримали в кабінеті під час отримання 100 тисяч гривень – першої частини хабаря.

Печерський суд застосував до посадовця запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту на два місяці, тобто до 10.01.2021 р., та відсторонив його від посади на той же термін.

П'ятого січня 2021 року, суд продовжив відсторонення від посади до 12.02.2021 року.

Інших рішень по даній справі відритий реєстр судових рішень не містить. Тобто вже третій місяць як для звинуваченого у кримінальному злочині полковника сплив термін домашнього арешту, а 13 лютого сплив й термін відсторонення його від посади.

За хабарі змінював техумови на військову символіку – затримано  полковника, начальника відділу ГУ РСМЗ