Випробування «полегшеної» мобільної лазні затягнулись

Випробування мобільного лазне-прального модуля затягнулись

Державні випробування польового мобільного лазне-прального модуля, що мали завершитись кілька місяців тому, вчергове не вклалися в анонсовані терміни.

Мобільний лазне-пральний модуль (МЛПМ) призначений для прання речей та миття особового складу невеликих підрозділів у польових умовах. На відміну від мобільного комплексу МЛПК, який складається з двох модулів на базі автомобіля з причепом, цей модуль розміщений на одному автомобілі та має скромніші характеристики.

МЛПМ був допущений до експлуатації у війську в 2018 році. Після проходження державних випробувань модуль мають прийняти на забезпечення Збройних Сил України.

При цьому завершення випробувань анонсували вже щонайменше тричі.

На початку лютого, начальник управління забезпечення технічними засобами та майном Центрального управління речового забезпечення Тилу Командування Сил логістики ЗСУ полковник Віталій Вознюк, повідомив, що випробування завершаться до кінця 2020 року. Проте на початку 2021 року він же назвав новий термін – перша половина березня 2021 року.

У новий термін теж не вклалися, про що сьогодні повідомила інформагенція Міноборони «АрміяInform» з посиланням на пана Вознюка. Водночас він обіцяє завершити випробування цього місяця. Адже у вересні до війська мають поставити дев'ять таких модулів.

Новий лазне-пральний модуль допущено до експлуатації

Модуль виробництва Крюківського вагонобудівного заводу розміщується на автомобілі типу КрАЗ 63221 або МАЗ 6317. Обслуговується двома особами (водій-механік і оператор). Система водопостачання має вбудовані баки на 2000 літрів та гнучкий резервуар на 1000 літрів.

У модулі змонтовано три душові сітки для миття особового складу, дві пральні машини (на 11 кг білизни) та сушильну машину. Також машина комплектується двома виносними душовими пристроями по шість душових сіток у кожному.

лазне-пральних комплексів (МЛПК)

Модуль оснащений системою автономного електропостачання (дизель-генератор потужністю 13 кВт), системою опалення та вентиляції, насосною станцією з продуктивністю 50 л/хв, дизельним водопідігрівачем потужністю 30 кВт та твердопаливним водонагрівачем.