«Іскра» передала військовим новий радар

Іскра передала військовим новий радар

КП «НВК «Іскра», яке входить до складу Укроборонпрому, виготовило та передало Збройним Силам України нову трикоординатну радіолокаційну станцію 35Д6М.

Сімейство радарів 35Д6 (19Ж6) вже значний період використовується Збройними Силами України та має позитивний досвід експлуатації. РЛС 35Д6М – це сучасна радіолокаційна станція зі збільшеною дальністю дії, покращеними параметрами траєкторної обробки, розширеними функціональними можливостями завдяки сучасним програмним рішенням.

Крім того, Казенне підприємство «Науково-виробничий комплекс «Іскра» оснастило радар додатковими виносними робочими місцями, що дозволяє повноцінно управляти станцією на відстані до 300 метрів. За потреби радар може комплектуватись обладнанням для взаємодії з зенітними ракетними комплексами.

РЛС 35Д6М здатна працювати майже у будь-яких кліматичних умовах та у гірській місцевості.

Іскра передала військовим новий радар

Основним призначенням рухомої трикоординатної РЛС 35Д6 (19Ж6) є розвідка маловисотних малорозмірних повітряних об’єктів за умов сильного впливу віддзеркалень від підстеляючої поверхні та метеоутворень, а також за умов дії навмисних активних та пасивних завад. Крім того, в РЛС передбачений режим розвідки повітряних об’єктів на середніх, великих і стратосферних висотах (до 20 км)

Отже, за призначенням радіолокаційна станція 35Д6 використовується в радіотехнічних військах, як засіб для створення нижнього ярусу радіолокаційного поля в угрупованнях радіотехнічних військ і є елементом озброєння ротної ланки радіотехнічних військ.

Нагадаємо, що наприкінці 2020 року «Іскра» підписала черговий контракт на постачання радіолокаційної техніки до США.

Вперше США купили українську радіолокаційну станцію 36Д6-М від НВК «Іскра» у 2008 році за 6,4 млн дол. Також, згідно з відкритими базами даних експортно/імпортних операцій, РЛС типу 36Д6 у різних модифікаціях поставлялися до США у 2010 (3,1 млн дол.), 2017 (7,9 млн дол.) та 2018 роках. У 2019 році до Сполучених Штатів, в інтересах Повітряних Сил США, була поставлена РЛС 80К6К-1 на шасі КрАЗ-64431 за 8,3 млн дол.



Використані джерела: Укроборонпром