Що ASELSAN показав командувачу Сухопутних військ України?

Автор: Олексій Махно
Що ASELSAN показав командувачу Сухопутних військ України?

Сухопутні війська ЗСУ зацікавились турецькими системами протиповітряної оборони, бойовими модулями, а також рішеннями щодо модернізації танків, які вже втілюються ЗС Туреччини.

Зокрема, 24 березня командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський у рамках візиту до Туреччини серед іншого відвідав і турецьку оборонну компанію Aselsan.

Як поінформували Ukrainian Military Pages в українському представництві Aselsan, командувач зустрівся з віцепрезидентами Aselsan Байрамом Генчаном, Османом Деврімом Фіданчі та гендиректором Aselsan Ukraine паном Мехметом Озгючлю, який ознайомив командувача з рішеннями Aselsan для ППО, систем протидії БпЛА, дистанційних бойових модулів та модернізації танків, які вже є на озброєнні Збройних Сил Туреччини та союзників.

Що ASELSAN показав командувачу Сухопутних військ України? Що ASELSAN показав командувачу Сухопутних військ України?

Зауважимо, що місцеве підприємство Aselsan Ukraine (ASUK), яке на 100% належить турецькій компанії Aselsan, було відкрито у вересні 2020 року. У червні 2021 року ASUK офіційно відкриє офіс у київському бізнес-центрі «Леонардо».

Генеральний директор Aselsan Ukraine пан Мехмет Озгючлю підтримує зв'язок з Міністерством оборони та Збройними Силами України, а також українською оборонною промисловістю, щодо просування широкого спектра продукції Aselsan. Крім того, разом з українськими партнерами ASELSAN вже здійснив успішні експортні проєкти до кількох третіх країн.

Що ASELSAN показав командувачу Сухопутних військ України?

Aselsan Ukraine прагне розширити співпрацю для підвищення взаємних експортних можливостей та проведення спільних науково-дослідних робіт. Саме з цією метою ASUK також є учасником Асоціації виробників озброєння та військової техніки України (AUDM).

Проєкти Aselsan Ukraine:

Для Збройних Сил України та потенційних експортних споживачів ASUK, разом з українськими виробниками військових автомобілів, планує у 2021 році провести вогневу демонстрацію дистанційно керованих модулів Aselsan SARP RWS та мінометних систем ALKAR.

мінометних систем ALKAR

Окрім оборонних систем, ASUK готова постачати апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ) для відділень швидкої допомоги українських лікарень. Aselsan вже забезпечив велику кількість ШВЛ, а також передачу технологій місцевого виробництва ШВЛ у Казахстані у 2020 році.

ua en