Якій наліт буде у курсантів цього року?

Л-39 Aero L-39M1 Albatros. Фото демонстраційне © Володимир Воробйов

Курсанти четвертого курсу льотного факультету Харківського національного університету Повітряних Сил приступили до польотів на літаках Л-39 «Альбатрос».

Плануться, що під час цьогорічної льотної практики курсанти додадуть до своїх льотних книжок по 80 годин. Наразі вони мають по 90 годин нальотного часу, повідомляє АрміяInform.

Практику курсанти розпочали з виконання польотів по колу та в зону на простий пілотаж. Пізніше вони перейдуть до складніших вправ: перехоплення літаків, виконання завдань по наземних цілях із бойовим застосуванням некерованого озброєння, складний пілотаж тощо.

За словами командування університету, невдовзі до четвертокурсників приєднаються курсанти-льотчики третього курсу, вертолітники, а також курсанти, які опановують літаки Ан-26.

Зазначається, що цього року третьокурсники на літах Л-39 «Альбатрос» отримають до 75 годин нальоту, вертолітники четвертого та третього курсів відповідно до 21 та 15 годин нальоту. Водночас курсанти-випускники транспортної авіації проведуть у небі близько 60 годин, а їхні молодші товариші – майже 65.

Практичну програму навчання виконують на базі 203-ї навчальної авіаційної бригади у Чугуєві.

Нагадаємо, що 25 вересня поблизу Чугуєва Харківської області розбився літак Ан-26Ш (б/н 76) 203-ї навчальної авіаційної бригади. Кількість загиблих на місці сягнула 25 осіб, ще один курсант помер у лікарні від отриманих опіків. Вижила лише одна людина.