Армійська авіація отримала модернізований Мі-8МТ

Армійська авіація отримала модернізований Мі-8МТ

Конотопський авіаремонтний завод «АВІАКОН» передав армійській авіації Сухопутних військ Збройних Сил України відремонтований та модернізований гелікоптер Ми-8МТ

Як повідомили на підприємстві, льотні випробування гелікоптера завершились у березні, а 9 квітня Ми-8МТ передано військовим.

Модернізований гелікоптер отримав вітчизняні системи активного та пасивного захисту від ракет з інфрачервоними голівками самонаведення (системи оптико-електронної протидії та викиду хибких теплових пасток). Кабіну екіпажу захищено броньованими плитами.

Вдосконалене радіонавігаційне обладнання дозволяє літати міжнародними авіаційними лініями відповідно до вимог ІСАО (встановлено два комплекти супутникової навігаційної системи, радіолокаційний відповідач, аварійний радіомаяк, твердотільний аварійно-експлуатаційний реєстратор польотної інформації з можливістю запису переговорів членів екіпажу).

Для польотів на гранично малих висотах застаріле обладнання замінено на сучасний радіовисотомір західного виробництва. Також гелікоптер отримав іноземну короткохвильову радіостанцію.

Реалізована можливість десантування в два потоки через вантажні стулки. Для виконання пошуково-рятувальних операцій гелікоптер оснащено імпортним авіаційним пошуковим прожектором.

Крім того, для польотів в складних метеоумовах гелікоптер може бути оперативно дооснащено метеолокатором, також західного виробництва.