Україна домовляється про купівлю британських тральщиків

Україна домовляється про купівлю британських тральщиків

Україна веде перемовини про придбання двох протимінних кораблів у Сполученого Королівства за рахунок британських кредитних коштів виділених на розвиток ВМС України.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Планується придбати тральщики типу Sandown, що увійшли до складу флоту з 1989 по 2001 роки. Ці кораблі призначені для пошуку і знищення морських мін за допомогою дистанційно керованих пошукових апаратів та не мають пристосувань для тралення мін.

Короткі технічні характеристики (ТТХ) тральщиків типу «Сендаун»:
Водотоннажність: 484 тонни (повна)
Довжина – 52,5 метра
Ширина – 10,5 метра
Осадка – 2,3 метра
Швидкість – до 13 вузлів на дизелі, до 6,5 вузлів на електричній установці
Екіпаж – до 40 осіб
Озброєння – 1х30-мм дистанційно-керований модуль, кулемети
Спеціальне обладнання – автоматизована система управління протимінними діями Atlas Elektronik IMCMS, буксурована ГАС, протимінні пошукові апарати

Нагадаємо, що у жовтні 2020 року у Лондоні було підписано Меморандум про наміри між Міністерствами оборони України і Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо співробітництва з розвитку ВМС України, який передбачає залучення коштів Британського експортно-кредитного агентства у розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів.

Також нагадаємо, що у грудні 2020 року видання «Думская» повідомляла, що командувач ВМСУ контр-адмірал Олексій Неіжпапа висловив бажання будувати на британських і українських корабельнях не вісім ракетних катерів як планується, а шість. Ще дві одиниці, на його думку, повинні були стати тральщиками, які необхідні ВМС України.