Хомчак просив міністра оборони не зменшувати військовим грошове забезпечення

Автор: Іван Чигринський
гроші

Перехід ЗСУ на стандарти армій НАТО змусив скорочувати деякі посади та вводити замість них посади з меншими тарифними розрядами і відповідно рівнем грошового забезпечення.

Таке пониження посад негативно вплинуло на морально-психологічний стан військових, та зокрема спонукало їх до звільнення. Особливо гостро це питання постало у 2020 році коли на стандарти НАТО переводили структуру органів військового управління.

Тому у квітні 2020 року головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак звернувся до міністра оборони України з пропозицією щодо збереження для таких військових рівня грошового забезпечення за рахунок збільшення їм розміру щомісячних премій. Відповідний лист нещодавно з'явився у вільному доступі у мережі.

Хомчак просив міністра оборони не зменшувати військовим грошове забезпечення

І міністр тоді прийняв таке рішення, про що Ukrainian Military Pages писали рік тому.

Міністр оборони ухвалив рішення щодо збереження за військовослужбовцями, які підпали під заходи реформування, розміру грошового утримання на попередньому рівні до наступної зміни службового становища військовослужбовця. Це рішення вже діє

Нагадаємо, що розміри щомісячних премій військовослужбовців визначаються рішенням міністра оборони і наразі встановлені в залежності від посадового окладу і вислуги – чим більше оклад і чим довше служиш – тим менше премія. Що до речі негативно впливає на кар'єрне просування. Адже при підвищенні за посадою, розмір премії зменшується, а відповідно й рівень грошового забезпечення або взагалі не зростає, або цей ріст незначний.

Особливо ця проблема б'є по грошовому забезпеченню рядових і сержантів.

грошове забезпечення грошове забезпечення