Великобританія витратить 1 млрд доларів на модернізацію танків Challenger 2

Великобританія витратить 1 млрд доларів на модернізацію танків Challenger 2

Британо-німецький виробник бронетехніки Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) підписав угоду з Міністерством оборони Сполученого Королівства щодо модернізації танків Challenger 2.

За контрактом вартістю 800 мільйонів фунтів стерлінгів (1 мільярд доларів США), оголошеним 7 травня 2021 року, 148 основних бойових танків британської армії буде модернізовано до рівня Challenger 3, повідомляє Defense News

Основне оновлення танків Challenger 2 передбачатиме заміну наявної 120-мм нарізної гармати L30 на гладкоствольну гармату високого тиску L55A1. Наразі Великобританія єдиний користувач нарізних боєприпасів серед членів НАТО. Інші вдосконалення включатимуть нову оцифровану башту, покращені приціли та поліпшений захист.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось, що модернізований Challenger з гарматою L55 у грудні 2018 року, бронебійним підкаліберним снарядом DM-63, пробив навиліт танк Т-72, який слугував мішенню (снаряд влучив у верхню лобову деталь (ВЛД) та вийшов з кормової плити).



Робота над оновленням танків переважно проводитиметься на виробничому майданчику підприємства RBSL у Телфорді, що в Англії. Компанія інвестувала 20 мільйонів фунтів стерлінгів у покращення там виробничих потужностей.

Перші оновлені танки армія отримає у 2027 році, повністю закрити контракт мають до 2030.

Нагадаємо, що у нещодавно опублікованому комплексному оборонному огляді було підтверджено плани скорочення британського танкового парку на 35 відсотків.