БпЛА «Лелека-100» прийнято на озброєння ЗСУ

БпЛА Лелека-100 прийнято на озброєння ЗСУ

Відповідно до наказу Міністерства оборони України на озброєння Збройних Сил України прийнято безпілотний розвідувальний літальний апарат «Лелека-100».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

— Одночасно із прийняттям на озброєння, позитивно вирішено питання щодо можливості серійного виробництва «Лелеки». Воно буде здійснюватися на основі комплектуючих вітчизняного виробництва. Очікуємо, що постачання комплексів в Збройні Сили України розпочнеться уже у цьому році, – повідомив міністр оборони Андрій Таран.

БпАК «Лелека-100» – український багатофункціональний безпілотний літальний апарат, що створений приватною компанією ТОВ «ВІК ДЕВІРО» (ТМ DeVIRo) для аеророзвідки та визначення точних географічних координат об’єктів у режимі реального часу.

БпЛА Лелека-100 прийнято на озброєння ЗСУ

Комплекс розроблявся для роботи в умовах складної радіо електронної обстановки, у режимі навмисної постановки радіозавад або блокування систем супутникової навігації. БпАК стійкий до погодних умов та придатний до використання у будь-який час доби.

У 2016 році за результатами визначальних відомчих випробувань БпАК «Лелека-100» був допущений до експлуатації в ЗСУ на особливий період. У 2020 році комплекс пройшов державні випробування та був рекомендований для прийняття на озброєння.

Наказом Міноборони №114 від 11 травня 2021 року «Лелека-100» прийнятий на озброєння.

Лелека-100 Тактикто-технічні характеристики (ТТХ) БпАК «Лелека-100»