ДП «Івченко-Прогрес» випробовує гвинти власного виробництва для двигунів AI-450T

Івченко-Прогрес випробує гвинти власного виробництва для двигунів AI-450

Держпідприємство «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» ім. академіка О. Г. Івченка» почало випробовування розробленого в Україні повітряного гвинта AI-P500V5.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на оприлюднену журналістом Олександром Мамаєм світлину з рекламним проспектом цього виробу та відповідною інформацією.

Судячи з інформації на фото, п'ятилопатевий повітряний гвинт, розроблений українськими фахівцями, «створений для використання із двигуном AI-450T у складі БпЛА різного призначення».

Івченко-Прогрес випробує гвинти власного виробництва для двигунів AI-450T
Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» ім. академіка О. Г. Івченка випробовує повітряний гвинт власної розробки і виробництва для своїх двигунів АІ-450, які використовуються, зокрема в турецьких безпілотниках Bayraktar Akıncı. Детальніше – 29 травня у програмі Security Talks на Апостроф TV

Нагадаємо, що двома турбовальними двигунами цього типу наразі оснащуються перші прототипи ударних турецьких безпілотників Bayraktar Akıncı.

Крім цього, його версія AI-450T2 розглядається як один з двигунів для оснащення українського перспективного ударно-розвідувального апарату «Сокіл-300», над створенням дослідного зразка якого наразі працюють в ДККБ «Луч».

Івченко-Прогрес випробує гвинти власного виробництва для двигунів AI-450T