«Іскра» передала військовим модернізований радар

Іскра докорінно модернізувала 30-річну РЛС 19Ж6

Казенне підприємство «Науково-виробничий комплекс «Іскра» передало Збройним Силам України радіолокаційну станцію 19Ж6 модернізовану до виду 35Д6М.

Про це повідомляє пресслужба державного концерну «Укроборонпром».

Повідомляється, що в результаті модернізації РЛС військові отримали практично новий радар з підвищеною дальністю дії, збільшеною точністю визначення координат, покращеними параметрами траєкторної обробки, зменшеною вартістю технічного обслуговування та збільшеним строком експлуатації.

Зазначається, що процес модернізації РЛС 19Ж6 до рівня 35Д6М є досить складним. РЛС повністю розбирають, проводять дефектовку, після чого ремонтують складові, які підлягають відновленню, замінюють елементну базу та приводять у відповідність із підвищеними після модернізації параметрами.

Іскра передала військовим модернізований  радар

Передана військовим станція отримала повністю оновлену антену, функціональне та сучасне програмне забезпечення. Для більш зручної роботи операторів встановлені нові робочі місця та система кондиціонування. Проведено капітальний ремонт шасі із заміною кузова.

Основним призначенням рухомої трикоординатної РЛС 35Д6 (19Ж6) є розвідка маловисотних малорозмірних повітряних об’єктів за умов сильного впливу віддзеркалень від підстеляючої поверхні та метеоутворень, а також за умов дії навмисних активних та пасивних завад. Крім того, в РЛС передбачений режим розвідки повітряних об’єктів на середніх, великих і стратосферних висотах (до 20 км).

Нагадаємо, що у березні цього року військові вже отримали нову трикоординатну радіолокаційну станцію 35Д6М, а наприкінці 2020 року «Іскра» підписала черговий контракт на постачання радіолокаційної техніки до США.