Цього року для частин ЗСУ зведуть нові модульні містечка

Цього року для частин ЗСУ зведуть нові модульні містечка

Планом будівництва на 2021 рік передбачена закупівля модулів спеціального призначення для розміщення військовослужбовців Збройних Сил України у чотирьох населених пунктах

Нові модульні містечка з'являться у населених пунктах Затишне, Краматорськ, Світязь та аеродромі Долгінцево м. Кривий Ріг. Про це розповів заступник міністра оборони України Ігор Халімон в ексклюзивному інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, тактико-технічні характеристики модулів спеціального призначення мають відповідати стандартам НАТО в частині їх мобільності під час транспортування та монтажу.

У попередніх роках було завершено будівництво польових баз модульного типу у с. Воздвиженка Донецької області, смт Чаплинка та смт Новоолексіївка Херсонської області.

На Херсонщині збудували польову базу модульного типу

Також планом 2021 року передбачена реалізація нових проєктів будівництва автономних баз, адміністративних комплексів у населених пунктах Маріуполь, Бердянськ, Сєверодонецьк, Очаків, Берегово, Васильків Київської області, Старокостянтинів Хмельницької області.

На Херсонщині збудували польову базу модульного типу Міноборони ввело в експлуатацію сучасне модульне містечко
Міноборони ввело в експлуатацію сучасне модульне містечко Міноборони ввело в експлуатацію сучасне модульне містечко

Крім того, посадовець розповів про хід розпочатого попереднім керівництвом Міноборони зведення військових баз за стандартами НАТО у Маріуполі та Сєвєродонецьку.

Щодо розміщення 53 омбр, м. Сєверодонецьк Луганської області (військове містечко № 53). Планом на 2021 рік передбачено 78,4 млн грн для виготовлення проєктно-конструкторської документації (ПКД), проведення комплексної експертизи та початку будівництва. Станом на сьогодні розпочато процедуру відкритих торгів на закупівлю робіт з виготовлення проєктної документації. Орієнтовний термін виготовлення ПКД до 01.08.2021, завершення будівництва – грудень 2024 року.

Щодо розміщення 56 омпбр ОК «Південь», м. Маріуполь Донецької області (військове містечко № 46). Планом на 2021 рік передбачено 70,3 млн грн) для будівництва внутрішньо майданчикових мереж: водопостачання, водовідведення, теплопостачання, газопостачання, будівництва котельні, їдальні, каналізаційно-насосної станції, будівель казарм поліпшеного планування: № 1, 2, 3, 4; реконструкції внутрішньо майданчикових мереж електропостачання та трансформаторної підстанції; виготовлення передпроєктних робіт. Термін виготовлення ПКД до 01.08.2021. Орієнтовний термін завершення будівництва – грудень 2023 року.