У Міноборони розповіли про плани розбудови баз ВМСУ «Намив», «Схід» і «Південь»

Президенту презентували майбутню базу ВМС у Бердянську

Головну військово-морську базу ВМСУ «Намив» і ВМБ «Схід» збудують до кінця 2024 року. Базу «Південь» завершать облаштовувати на два роки раніше.

Про це розповів заступник міністра оборони України Ігор Халімон.

Головна військово-морська база «Намив» у м. Очаків (військове містечко № 111). Планом на 2021 рік передбачено 30 млн грн для виготовлення проєктно-конструкторської документації (ПКД), проведення експертизи та процедури конкурсних торгів на закупівлю робіт, початок будівництва. Орієнтовний термін завершення будівництва – грудень 2024 року.

Військово-морська база «Схід», військова частина А3130 м. Бердянськ Запорізької області (військове містечко № 90). Планом на 2021 рік передбачено 98,7 млн грн) для розроблення ПКД, проведення експертизи та процедури конкурсних торгів на закупівлю робіт, будівництво комплексної будівлі, котельні, сховищ, зовнішніх мереж газопостачання, електропостачання, водовідведення, водопостачання; реконструкція лабораторно-побутового корпусу під штаб та матеріального складу. Орієнтовний термін завершення будівництва – грудень 2024 року.

Військово-морська база «Південь» с. Нові Біляри Одеської області (військове містечко Нові Біляри-1). Планом на 2021 рік передбачено 15,8 млн грн для розроблення ПКД, проведення експертизи та процедури конкурсних торгів на закупівлю робіт, виконання робіт з будівництва зовнішніх мереж: електропостачання, водовідведення, водопостачання та під’їзної дороги. КЕВ м. Одеса проведено відкриті торги на виготовлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку, договір укладено. Орієнтовний термін завершення будівництва – грудень 2022 року.

Відповідно до Меморандуму між Міністерствами оборони України і Сполученого Королівства, який підписано 07.10.2020, проєктування та будівництво військово-морських баз в Очакові та Бердянську здійснюватиметься за участю британських підприємств та з використанням сучасних технологій.