В ЗСУ встановили нові посадові оклади для працівників

В ЗСУ встановили нові посадові оклади дл япрацівників

Наказом Міністерства оборони, який набув чинності 11 травня, встановлено нові розміри посадових окладів працівників ЗСУ. При цьому нові оклади вводяться з 1 січня 2021 року.

Так відповідно до наказу Міноборони № 98 від 14.04.2021, командири військових частин, військових навчальних закладів, установ та організацій ЗСУ мають забезпечити:

  • встановлення нових розмірів посадових окладів (тарифних ставок) з 01 січня календарного року, визначених виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду, згідно з приміткою 1 до додатка 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (із змінами);
  • диференціацію заробітної плати працівників, які отримують заробітну плату на рівні мінімальної у межах фонду оплати праці, шляхом встановлення доплат, надбавок, премій з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи.

Наказ набрав чинності з 11 травня та застосовується з 1 січня 2021 року.

Нагадаємо, що у січні 2020 року Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт №2343, який збільшує посадові оклади й військовослужбовців, а також оклади за військове звання, окрім того прив'язує їх до прожиткового мінімуму для автоматичного щорічного перерахунку. Проте попри скорочення до двох тижнів терміну підготовки законопроєкту до другого читання, за півтора року він так і не був остаточно ухвалений.



Посилання на повні тексти нормативних документів з питань грошового, речового, продовольчого, житлового та соціального забезпечення можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців»