Депутати проголосували за збільшення окладів військовим та надання додаткових відпусток

Депутати проголосували за закон щодо збільшення окладів військовим та надання додаткових відпусток

Збільшення посадових окладів та окладів за військове звання, надання права на додаткові відпустки і грошову компенсацію, а також вирішення проблеми зі зняттям з квартирної черги...

Сьогодні, 14 січня, голосами 340 народних депутатів, прийнято у першому читанні проєкт закону №2343 «Про внесення змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». Крім того, було підтримано скорочення (до двох тижнів) терміну підготовки законопроєкту до другого читання.

Нагадаємо, що цим проєктом пропонується:

  • збільшити військовим розмір окладів, зокрема встановити, що посадовий оклад не може бути меншим двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що встановлений на 1 січня календарного року, а мінімальний розмір окладу за званням – одного розміру такого мінімуму, про що ми докладно писали тут;
  • повернути додаткові відпустки, надання яких було припинено на особливий період, а також дозволити, за бажанням, замінювати частину щорічної відпустки грошовою компенсацією, про це Ukrainian Military Pages писали тут.
  • вирішує існуючу наразі проблему зі зняттям з квартирної черги військових, які звільняються з військової служби без житла, про що ми писали тут.

Ми інформуватимемо щодо подальшої долі цього законопроєкту. Залишайтесь з Ukrainian Military Pages і першими дізнаєтесь про усі зміни у кінцевій редакції закону.

Читати також:Міністерство оборони визначило розміри грошового забезпечення на 2020 рік