ЗСУ візьмуть на озброєння 12,7-мм єдиний кулемет «ХАДО»

ЗСУ візьмуть на озброєння 12,7-мм єдиний кулемет ХАДО

В інтересах ЗСУ проходить випробування 12,7-мм єдиний кулемет вітчизняної компанії – виробника великокаліберних антиматеріальних гвинтівок Snipex T-REX і Snipex ALLIGATOR.

Про це розповів міністр оборони України Андрій Таран:.

На такі розробки, здатні уражати легкоброньовані об’єкти, ми чекали з нетерпінням. Зрозуміло, що основним елементом стрілецької зброї є ствол, технологічний процес виробництва якого складний та потребує певного досвіду. Тому, із задоволенням інформую, що вже проходить попередні випробування 12,7×108 мм єдиний кулемет від ТОВ «ХАДО-ХОЛДИНГ». Упевнений в успіху, адже великокаліберні антиматеріальні гвинтівки цього підприємства у 2020-му році були прийняті на озброєння Збройних Сил України і вже навели страху на ворога

Міністр зазначив, що успішне завершення випробувань дозволить забезпечити потребу у кулеметах калібру 12,7×108 мм, які використовуються не лише військовими підрозділами, але й встановлюються на багатьох видах бойової техніки, кораблях та гелікоптерах.

ЗСУ візьмуть на озброєння 12,7-мм єдиний кулемет ХАДО

Крім того, з урахуванням набутого досвіду, підприємством розроблено також великокаліберну багатозарядну антиматеріальну гвинтівку калібру 14,5×114 мм з напівавтоматичним механізмом заряджання, що наразі, за словами Андрія Тарана, проходить попередні випробування.