В Україні розробляють перші композитні лопаті для Мі-24

В Україні розробляють перші композитні лопаті для Мі-24

До кінця року ПАТ «Мотор Січ» зробить для гелікоптерів Ми-24 перші композитні лопаті з системою захисту від льоду.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на почесного президента Публічного акціонерного товариства «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва.

«Важкий вертоліт Ми-24 з лопатями «Мотор Січ» за 35 хвилин долетів від Запоріжжя до Херсона, показав швидкість 340 км на годину. Нам приємно доповідати керівництву країни й області, що лопатеве виробництво в Запоріжжі створено. Ми йдемо далі, розвиваємо його. Цього року зробимо перші композитні лопаті з системою захисту від льоду», – сказав Богуслаєв.

«Ми будемо їх виробляти все життя», – сказав Богуслаєв, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо того, чи є замовлення на ці лопаті. За його словами, у світі випущено 28 000 машин такого типу, і вони всі мають металеві лопаті.

Нагадаємо, що у травні підприємство сертифікувало виробництво металевих лопатей для Ми-24, які успішно пройшли льотні випробування. Збройним Силам України вже передано три комплекти лопатей (в одному комплекті 5 лопатей). Ще шість комплектів Міноборони розраховує отримати до 30-ї річниці Незалежності України.

Раніше металеві лопаті для гелікоптерів Ми-24 виробляли лише США, Росія і Китай.

Наразі на «Мотор Січ» також тривають випробування композитних лопатей для Ми-8.