У бригадах ЗСУ з'являться батальйони логістики

У бригадах ЗСУ з'являться батальйони логістики

ЗС України в процесі реформування системи логістичного забезпечення за стандартами НАТО переформують ремонтно-відновлювальні підрозділи та підрозділи матеріального забезпечення бригад у батальйони логістики.

Про це сьогодні розповіли у Генеральному штабі під час онлайн-брифінгу радника зі зв’язків з громадськістю апарату радників Командування Сил логістики ЗСУ Івана Гаврилюка.

Зокрема він розповів, що оновлена система забезпечення матеріально-технічними засобами передбачає створення чотирьох територіальних об’єднаних центрів. Нагадаємо, що наприкінці минулого року головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак анонсував створення у Старокостянтинові першого такого логістичного центру, що має відбутись у 2021 році.

На тактичному рівні – бригад, полків окремих батальйонів планується створити відповідно батальйони або роти логістики. Їх формуватимуть з наявних груп (рот) матеріального забезпечення, ремонтно-відновлювальних батальйонів бригад та відповідних рот у полках.

Перевірятимуть ефективність нового батальйону логістики під час експерименту, який проводитимуть впродовж 2021 року в одній з десантно-штурмових бригад.

Також невдовзі будуть створені підрозділи стратегічного та оперативного рівнів, які відповідатимуть за взаємодію з іншими підрозділами штабів та логістичне планування.

Нагадаємо, що на початку 2019 року анонсувались плани щодо розгортання чотирьох бригад логістики оперативних командувань (ОК), до складу яких мали увійти наявні в кожному ОК автомобільні батальйони, батальйони матеріального забезпечення та ремонтні частини оперативних командувань. Проте наразі ці частини так і залишились окремими.