Українські десантники отримають сучасні десантні шоломи

Українські десантники отримають сучасні десантні шоломи

Українські десантники, які досі стрибають у старих радянських шоломах, отримають новий вітчизняний шолом, що захищає так само надійно, як і американський Ops-Core.

Відповідно до норм речового забезпечення Десантно-штурмових військ (ДШВ), у десантника має бути окремий шолом для стрибків з парашутом. Нині ж вони стрибають у старих радянських шоломах, яких багато на складах, але вони не функціональні й не забезпечують належний рівень захисту від травмувань.

Українські десантники отрмають сучасні десантні шоломи

Новий же вітчизняний ультралегкий карбоновий шолом «ТРЕК» від ТОВ «KM ДІСТІ» (UaRms) за функціоналом, ергономічними та ударостійкими показниками, за твердженнями випробувачів, захищає так само надійно, як і й всесвітньовідомі шоломи Ops-Core (FAST Carbon Helmet та FAST Bump High Cut Helmet), які масово застосовують провідні армії НАТО.

Українські десантники отрмають сучасні десантні шоломи

Фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ) тестували цей виріб упродовж 1,5 місяця.

Зокрема, у цих шоломах (із приладами нічного бачення) стрибали з парашутами з різних висот на різних типах літаків, занурювалися на глибину й виконували роботи у воді поблизу причалів.

За словами заступника директора з розвитку проєктів військового призначення компанії ТОВ «KM ДІСТІ» Костянтина Марушевського, шолом має модульну конструкцію і важить близько 1 кг.

Українські десантники отримають сучасні десантні шоломи

Виготовлений з ударостійкого матеріалу – карбону, тож надійно захищає голову десантника під час приземлення після стрибка з парашутом чи гірського піхотинця, водолаза, особливо, якщо йому доводиться працювати на поверхні води біля борту судна або поблизу пірсу.

Українські десантники отрмають сучасні десантні шоломи

На шолом можна закріпити потрібні аксесуари: прилад нічого бачення, портативну відеокамеру чи ліхтарик.

За необхідності «ТРЕК» легко перетворюється у балістичний шолом, завдяки встановленню на нього відповідної накладки. Залежно від ситуації, встановлюється або лише лобова її частина, або повнорозмірна, які надійно кріпляться застібками на оболонці шолома та всередині балістичних накладок.



Нагадаємо, що раніше вже пройшов випробування за новим стандартом Міноборони кулезахисний шолом «TOR-D» також призначений для десантників. За основу дизайну для нього брали піхотний шолом ACH MICH 2000 та Ops-Core high cut (десантний варіант з високою обрізкою для додаткової зручності під час роботи з використанням навушників і радіогарнітури).

Крім того, у розробці перебуває балістичній танковий шолом «ТОР-БТ» (ТOR-BT) призначений для членів екіпажів бронетехніки.

Шолом кулезахисний «ТОР-БТ» для членів екіпажів бронетехніки Шолом кулезахисний «ТОР-БТ» для членів екіпажів бронетехніки



Використані джерела:
АрміяInform