Один з учасників конкурсу на заміну УАЗа вибув достроково

Один з учасників конкурсу на заміну УАЗа вибув достроково Джерело зображення: www.deviantart.com/ggmvdb

Один з раніше заявлених учасників конкурсу на новий багатоцільовий автомобіль, що має замінити в українській армії радянські УАЗи, прийняв рішення знятися з конкурсу достроково.

Про це стало відомо з повідомлення відомчої інформагенції «АрміяInform».

Нагадаємо, що на конкурс щодо розроблення нового багатоцільового автомобіля, оголошений Міноборони 1 березня, заявились п'ять приватних компаній і одна громадська організація:

  • ТОВ «Протект Інжиніринг» (фактично «Богдан Моторс» після ребрендингу);
  • ТОВ «Віді Юнікомерс»;
  • ТОВ «Українська бронетехніка»;
  • ТОВ «Конструкторсько-виробниче підприємство «Синергія»;
  • Відкрите акціонерне товариство «Укравтобуспром»;
  • Міжнародний аналітичний центр права «НГО МАЦП».


21 травня учасники конкурсу отримали тактико-технічні завдання, які були розроблені Центральним науково-дослідним інститутом озброєння та військової техніки Збройних Сил України (ЦНДІ ОВТ ЗСУ) у рамках дослідно-конструкторської роботи (ДКР) «Сайгак».

Упродовж п'яти діб підприємства мали оцінити власні спроможності на здатність втілити в металі технічні вимоги замовника в термін до 1 вересня 2021 року та поінформувати оборонне відомство про готовність виконати цю роботу.

П'ять підприємств підтвердили свою участь, натоміть Міжнародний аналітичний центр права «НГО МАЦП», об'єктивно оцінивши свої можливості, відмовився від подальшої участі у проєкті.

Зазначимо, що вказана громадська організація була зареєстрована у 2018 році, її директором є Леонід Підчибій. Людина з таким ім'ям була (або є) науковим співробітником Державного науково-дослідного інституту авіації.

Цікаво, що на Ukrainian Military Pages публікувалось ряд його статей. Зокрема він розглядав виробництво вітчизняного винищувача, фінансування якого має здійснюватись за рахунок продажу всього того, що в нас ще є і літає, пропонував оснащувати шоломи пілотів окулярами Google Glass та обрізати крила літакам МиГ-29 під час модернізації.