Гроші на матдопомогу 137 тисяч солдатів Міноборони витратить на три елітні автівки для параду

Гроші на матдопомогу 137 тисяч солдатів Міноборони витратить на три елітні автівки для параду

Міноборони хоче для військового параду придбати три елітні автівки за 73 млн грн, за ці ж кошти можна виплатити матеріальну допомогу 137 735 солдатам на яку начебто немає грошей.

Закупівля автівок передбачена змінами до Плану закупівель Міністерства оборони на 2021 рік, які один з дев'яти заступник міністра оборони представив на розгляд Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Про це повідомив перший заступник голови Комітету, народний депутат, Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Ще одною «родзинкою» так званих змін є планування в Міноборони закупівлі ТРЬОХ автомобілів на суму 73 млн грн! Приблизно по мільйону доларів США за одиницю! І не думайте, що маються на увазі надсучасні засоби розвідки або санітарні машини. Виявляється, це машини елітного класу для… параду на Хрещатику! Ну ті самі, на яких рухається командувач парадом. Судячи із повідомлень представників МОУ це має бути щось на кшталт Мерседесу. Із золотими дисками і кришталевими вікнами імовірною. Як з цим завданням впорались «Хаммери протягом останніх років – просто незрозуміло…

Фото тренування до параду 2017 року Фото тренування до параду 2017 року

Нагадаємо, що в Міністерстві оборони вже другий рік розповідають, що в них не вистачає коштів для виплати військовослужбовцям матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань, тому з 2020 року її рішенням міністра оборони зменшили у 20 разів – якщо раніше вона дорівнювала місячному грошовому забезпеченню (від 10 000 грн), то на 2020-2021 роки розмір допомоги прирівняли до одного окладу за званням (від 530 грн).