У Львові шукають приміщення для підрозділів тероборони

ЗСУ

У Львівської облдержадміністрації відбулась робоча нарада з керівництвом 103-ї бригади територіальної оборони щодо забезпечення підрозділів приміщеннями для постійної дислокації.

На нараді, яка відбулась за керівництвом заступника голови ЛОДА Віталія Загайного, визначили шляхи реалізації закону «Про основи національного спротиву», зокрема щодо визначення місця розташування підрозділів та вимоги до приміщень, повідомляють в облдержадміністрації.

У Львові вже шукають приміщення для підрозділів тероборони

Нагадаємо, що 16 липня Верховна Рада прийняла законопроєкти № 5557 та № 5558, які передбачають створення Сил територіальної оборони та руху опору, текст якого був доопрацьований до другого читання.

Зокрема, чисельність постійного (кадрового) складу військ територіальної оборони, яка наразі складає 580 кадрових військовослужбовців, у 2022 році зросте до 10 тисяч осіб. Крім того, військові частини територіальної оборони комплектуватимуться резервістами та військовозобов'язаними, яких призиватимуть у разі необхідності.

Закон «Про основи національного спротиву», який вводиться в дію з 1 січня 2022 року передбачає, що новий окремий рід сил ЗС України – Сили ТрО складатимуться з командування, регіональних управлінь та бригад тероборони.

Бригади формуватимуться у кожній зоні територіальної оборони (області) та додатково у кожному місті з чисельністю населення понад 900 тисяч мешканців. Батальйони бригад – у кожному районі тероборони (адміністративному районі) та додатково в обласних центрах.

Крім того, у зонах територіальної оборони, чисельність населення яких перевищує 2 400 000 мешканців, можуть утворюватися додаткові військові частини (підрозділи) Сил територіальної оборони.

Для розміщення військових частин Сил територіальної оборони Збройних Сил України в межах відповідних адміністративно-територіальних одиниць використовується інфраструктура (фонди) Збройних Сил України, а також інфраструктура (фонди) складових сил безпеки та сил оборони, органів місцевого самоврядування у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Етапи і порядок створення та розвитку Сил територіальної оборони ЗС України визначаються головнокомандувачем Збройних Сил України.