«Антонов» про складання літаків у Канаді, – це неправда

Антонов планує збирати літаки на території Канади

Державне підприємство «Антонов» заявило, що інформація поширена канадською газетою, щодо підготовки до складання літаків АН-74 на території Канади не відповідає дійсності.

«Інформація, опублікована в газеті Le Devoir у статті «Український гігант ДП «Антонов» хоче «здійснити посадку» в Квебеку», не відповідає дійсності. Просимо засоби масової інформації припинити поширення зазначеної інформації», – йдеться у заяві пресслужби.


Доповнення від 25 липня 2021 року

Складання Ан-74 у Канаді такі планується, – спростування «Антонова» спростовані Укроборонпромом. Дізнатися більше про це »»


Нагадаємо, що канадська газета Le Devoir повідомила, що ДП «Антонов» планує модернізувати та збирати транспортні літаки Ан-74 із залученням канадської промисловості, зокрема квебекського підрозділу Pratt & Whitney та монреальської компанії CMC Electronics».

У статті йдеться, що у березні «Антонов» створив дочірню компанію – Antonov Aircraft Canada, головний офіс якої розташований у Монреалі, і зараз намагається закласти основу для співпраці між урядом України та Міністерством економіки та інновацій Квебека. А Девуар Десмонд Берк, директор Gold Leaf Aviation, компанії-представника «Антонова» в Канаді, підтвердив, що двома урядами розглядається проєкт документа, який «стане основою для обговорення» того, як «Антонов» зможе організувати виробництво літаків у Квебеку.