Засудили на два роки за відмову отримати повістку в армію

Засудили на два роки за відмову отримати повістку в армію

25-річний громадянин відмовився отримувати повістку про призов та не прибув до військкомату — за такий вчинок його покарано двома роками обмеження волі.

Вінницький апеляційний суд 6 вересня розглядав апеляцію адвоката громадянина засудженого за ухилення від призову на строкову військову службу.

У ході судового засідання стало відомо, що 25-річний житель села на Вінниччині, відмовився отримувати повістку про призов, про що написав відповідну заяву, до військового комісаріату не прибув і не повідомив про причини неявки.

— За такий вчинок його покарано двома роками обмеження волі, а на підставі статті 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням. Тривалість іспитового строку — два роки. У своїй апеляційній скарзі адвокат просив пом’якшити покарання, зменшивши його удвічі. Аргументував це позитивною характеристикою обвинуваченого, відсутністю зухвалості в його діяннях, тим, що він визнав свою вину і розкаявся. Натомість прокурор не вважав за потрібне змінювати вирок, — зазначають у пресслужбі апеляційного суду.

Обвинувачений свою вину визнає та кається. Каже, що уже готовий йти служити. Тоді він відмовився від повісти, бо хотів вступати до польського навчального закладу.




Використані джерела: vn.20minut.ua