Міноборони виплатить військовим 3,7 млрд грн

Міноборони виплатить військовим 3,7 млрд грн

Міністерство оборони перерахувало 3,7 млрд грн на виплати військовим. Будуть погашені борги по оздоровчим, виплатам за перший контракт, матеріальній допомозі і компенсації за піднайом.

У відомстві повідомили, що з цієї суми для виплати грошової допомоги на оздоровлення виділено 1 млрд 810 мільйонів гривень. Майже 247 мільйонів гривень спрямовано на виплату винагороди за підписання першого контракту та інших одноразових виплат. Для матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань військовослужбовців виділено майже 50 мільйонів гривень, 195 мільйонів гривень на виплату компенсації за піднайом житла, ще понад 82 мільйони гривень призначені для розрахунків зі звільненими з військової служби.

Крім того, для виплати винагороди за участь в ООС за вересень 2021 року виділено понад 725 мільйонів гривень. А до Дня захисників та захисниць України військовослужбовців заохочено більше ніж на 641 мільйон гривень.

Ми вже повідомляли, що у військових частинах з 12 жовтня почали гасити борги.

Нагадаємо, що 12 жовтня на підпис президенту був направлений закон прийнятий Верховною Радою 8 жовтня, який серед іншого збільшує наявний бюджет Міністертсва оборони на 3,8 млрд грн, а також здійснює перерозподіл коштів з інших бюджетних програм Міноборони на користь витрат на утримання військовослужбовців.

Загалом на утримання армії у 2021 році не вистачає 7,1 млрд грн, про що повідомив заступник міністра оборони Олександр Носов, а згодом підтвердив і міністр оборони Андрій Таран.

Зауважимо також, що днями міністр оборони повідомив, що підвищення грошового забезпечення військовослужбовців у 2022 році не буде. Принаймні, якщо не буде переглянуто проєкт бюджету, адже, за його словами, запланованих 131 млрд грн на 2022 рік, вистачить лише щоб без боргів платити військовим на рівні 2019-2020 років.