Оформляли фіктивну інвалідність: Затримання у київському військовому шпиталі

Оформляли фіктивну інвалідність: Затримання у київському військовому шпиталі

У київському військовому госпіталі викрито схему надання військовослужбовцям інвалідності різних категорій за фіктивними документами. Вартість таких «послуг» стартувала від $1500.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

За попередніми підрахунками, дії зловмисників завдали збитки державному бюджету України на більше ніж 20 мільйонів гривень.

Правоохоронці затримали одного з фігурантів справи під час отримання другої частини хабаря. Наразі йому оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

У межах кримінального провадження проведено обшуки за місцями роботи та проживання зловмисників, у ході яких в одного з фігурантів виявлено грошові кошти, ймовірно отримані від протиправної діяльності. Вирішується питання щодо оголошення про підозру іншим фігурантам справи за ч. 4 ст. 27 та за ч. 3 ст. 368 ККУ.

Нагадаємо, що на Київщині судитимуть двох колишніх військових за спробу неправомірного отримання одноразової грошової допомоги по інвалідності в сумі по 630 тис. грн.

Ексвійськові підробили витяги з протоколу засідання Центральної військово-лікарської комісії (ЦВЛК) Збройних Сил України, відповідно до яких встановлено зв'язок нібито наявного у них захворювання з виконанням обов’язків військової служби. Більше про це читайте тут »»