Французька Nexter і чеська STV Group підписали угоду про виробництво боєприпасів у Чехії

Французька Nexter і чеська STV Group підписали угоду про виробництво боєприпасів у Чехії

Nexter Group підписала угоду з чеською STV Group щодо сертифікації артилерійських боєприпасів чеського виробництва для використання в артилерійській системі CAESAR.

Зокрема повідомляється, що сертифікуватимуть корпуси снарядів та модульні заряди. Угода також передбачає придбання у Nexter певних 155-мм боєприпасів, таких як освітлювальні (LU 215), димові (LU 217) і самонавідні протитанкові снаряди (BONUS).

Домінік Гійє, глава боєприпасного підрозділу Nexter, сказав: «Ця угода встановлює тривале партнерство між Nexter і STV Group для забезпечення постачання боєприпасів до Чеської Республіки, одночасно сприяючи розвитку місцевої боєприпасної промисловості».

Артилерійські снаряди виробництва Nexter Group Артилерійські снаряди виробництва Nexter Group

Нагадаємо, що 28 вересня Чехія підписала контракт на закупівлю 52 самохідних гаубиць Nexter CAESAR. Вони замінять застарілі 152-мм гаубиці «Дана», які використовуються вже протягом 40 років. Перші чотири САУ будуть поставлені безпосередньо з Франції. Решта збиратиметься в Чехії Czechoslovak Group a.s. (CSG), що постачатиме шасі та броньовані кабіни Tatra.

Нові гаубиці будуть поставлені чеській армії впродовж 2024-2026 років.