Латвія отримала перші бронетранспортери Patria 6x6

Латвія отримала перші бронетранспортери Patria 6x6

Фінська компанія Patria поставила до Латвії перші чотири броньовані колісні машини Patria 6x6, у рамках контракта на понад 200 машин, що був підписаний у серпні цього року.

За тиждень до передачі бронетранспортерів на базі Patria у Хямеенлінні був завершений двотижневий курс навчання латвійських екіпажів Patria 6x6.

Нагадаємо, що на початку 2020 року Фінляндія і Латвія узгодили спільну програму підвищення мобільності сухопутних військ. Метою проєкту була розробка нового сімейства бронеавтомобілів на базі бронетехніки 6х6 виробництва Patria. Наприкінці серпня 2021 року Фінляндія, Латвія та Patria підписали Рамкову угоду про виробництво. Одночасно Латвія підписала з Patria контракт на поставку понад 200 бронетранспортерів. Програма відкрита для приєднання й інших країн за взаємною згодою країн-учасниць.

Латвія отримала перші бронетранспортери Patria 6x6 Латвія отримала перші бронетранспортери Patria 6x6

«Patria 6x6 – поєднує чудову мобільність на місцевості та простоту експлуатації. Довгий термін служби та просте технічне обслуговування робить його дуже економічно ефективним. Шасі адаптується до різних місій. Звичайно, було б чудово, якби й інші країни об'єднали свої сили з Фінляндією та Латвією», – каже президент Patria Land Юссі Ярвінен.

patria 6

Повідомляється, що платформа Patria 6x6 поєднує в собі кращі характеристики Patria XA та AMV. Вона спрощена, надійна і розроблена так, щоб задовольнити найвищі вимоги клієнтів. Висока мобільність та прохідність машини гарантується ефективним силовим агрегатом і незалежною підвіскою, знаною по машині Patria AMV. Широке застосування комерційних компонентів, що тривалий час широко використовуються у транспортних засобах та легкість в обслуговуванні роблять платформу надзвичайно економічною.

Латвія отримала перші бронетранспортери Patria 6x6 Латвія отримала перші бронетранспортери Patria 6x6 Латвія отримала перші бронетранспортери Patria 6x6 Латвія отримала перші бронетранспортери Patria 6x6 Латвія отримала перші бронетранспортери Patria 6x6 Латвія отримала перші бронетранспортери Patria 6x6


Компанія Patria має декілька локацій, включаючи Фінляндію, Швецію, Норвегію, Бельгію, Естонію та Іспанію. У компанії працюють 3000 фахівців. Patria належить Фінляндії (у державній власності 50,1%) і норвезькій Kongsberg Defense & Aerospace AS (49,9%). Patria володіє 50% норвезької Nammo, і разом ці три компанії утворюють провідне оборонне партнерство в скандинавських країнах.