Український іноземний легіон: Уряд підтримав зміни щодо проходження військової служби іноземцями

Український іноземний легіон: Уряд підтримав зміни щодо проходження військової службу іноземцями

Сьогодні, на засідання Уряду, міністри підтримали внесення змін до Положення про проходження військової служби у ЗСУ іноземцями та особами без громадянства, що стосуються термінів служби та присвоєння військових звань.

Нагадаємо, що Положення затверджене указом Президента № 248/2016 у червні 2016 року.

Підтримані урядом зміни передбачають можливість зазначеним особам під час особливого періоду продовжувати контракт від 1 до 10 років (зараз 3 роки, сержантам 3-5). Іноземцям та особам без громадянства, що вступили на військову службу, не маючи при цьому військових звань присвоюватимуть первинне військове звання «рекрут».

Усі подальші військові звання таким військовослужбовцям зможуть присвоювати до «майстер-сержанта» та «головного майстер-сержанта».

Окрім цього, чергове військове звання може бути присвоєно достроково в порядку заохочення, проте один раз на весь строк військової служби не раніше закінчення половини встановленого строку вислуги в попередньому військовому званні та за умови проходження військової служби на посаді, за якою військове звання відповідає черговому військовому званню або є вищим.

Змінами також передбачено присвоєння військового звання посмертно військовослужбовцям, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, незалежно від займаних посад та строку вислуги у військовому званні.

— Тепер очікуємо підтримки змін Президентом. Питання проходження військової служби іноземцями та особами без громадянства є важливим та дозволяє значно підвищити соціальні гарантії у Збройних Силах України. Після введення в дію змін, Указ унормує права іноземців та осіб, що не мають громадянства, проте бажають служити у Збройних Силах нашої країни. Сьогодні наша держава дає можливість зазначеним особам будувати військову кар’єру в Україні, професійно нас зміцнюючи, – прокоментував Міністр оборони України Андрій Таран.




Використані джерела:
Управління преси та інформації Міністерства оборони України