Військові почали отримувати заборгованості по виплатах

Міноборони заборгувало військовим 1,5 млрд грн

У військових частинах ЗС України почались виплати заборгованостей з одноразових обов’язкових видів грошового забезпечення, зокрема грошової допомоги на оздоровлення.

Необхідні кошти почали надходити на рахунки військових частин з 11 жовтня. У деяких частинах оздоровчі вже виплачені військовослужбовцям, в інших виплати очікують у понеділок.

Крім того, військовим виплачено по 2500 гривень додаткової грошової премії, як заохочення з нагоди Дня захисників і захисниць України.

Читати також: Всього Міноборони виплатить військовим 3,7 млрд грн

Нагадаємо, що 12 жовтня на підпис президенту був направлений закон прийнятий Верховною Радою 8 жовтня, який серед іншого збільшує наявний бюджет Міністертсва оборони на 3,8 млрд грн, а також здійснює перерозподіл коштів з інших бюджетних програм Міноборони на користь витрат на утримання військовослужбовців.

Загалом на утримання армії у 2021 році не вистачає 7,1 млрд грн, про що повідомив заступник міністра оборони Олександр Носов, а згодом підтвердив і міністр оборони Андрій Таран.

Зауважимо також, що днями міністр оборони повідомив, що підвищення грошового забезпечення військовослужбовців у 2022 році не буде. Принаймні, якщо не буде переглянуто проєкт бюджету, адже, за його словами, запланованих 131 млрд грн на 2022 рік, вистачить лише щоб без боргів платити військовим на рівні 2019-2020 років.




Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію